Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Wil je met ons in contact komen?
Terug naar overzicht

Familie Lammen – 2-onder-1-kap seniorenwoning

Dea (62) en Joop (70) zijn afgelopen december in Klaarbeek gaan wonen in een 2-onder-1 kap seniorenwoning. Hij komt oorspronkelijk uit Amsterdam, zij uit Epe en samen hebben zij vier kinderen en vier kleinkinderen.

Hun oude huis, ook in Epe, waar ze 26 jaar gewoond hebben, was te groot geworden en daarom zijn ze op zoek gegaan naar een, zoals dat zo mooi heet, toekomstbestendig huis. De 2-onder-1-kap seniorenwoning met slaap- en badkamer op de begane grond voldoet helemaal en biedt alle comfort voor nu én straks. Omdat Joop slecht ter been is, zijn er nog een aantal aanpassingen aan de woning gedaan, zoals het weglaten van drempels en daar waar nodig zijn ronde dorpels geplaatst. De woning heeft opvallend veel leefruimte en de grote zolderverdieping leent zich perfect voor logeerpartijtjes van de kleinkinderen. Die komen dan ook graag bij opa en oma langs!

Bijzonder om te vertellen is dat Joop en Dea zich 26 jaar geleden al hadden ingeschreven voor het plan Klaarbeek. Na al die jaren hadden zij niet meer verwacht dat het plan ooit gerealiseerd zou worden. Toen er uiteindelijk toch groen licht kwam voor de nieuwe wijk en er gebouwd ging worden, waren de seniorenwoningen, waar zij een oogje op hadden, allemaal verkocht. Uiteindelijk kwamen zij toch in de gelegenheid om deze woning te kopen. Het was uiteindelijk toch voorbestemd.

Het bevalt Dea en Joop heel goed op deze plek. Er wonen zowel gezinnen als mensen van hun eigen leeftijd in de wijk. Die diversiteit is heel leuk. Achter hun huis hebben ze een heerlijke onderhoudsvrije tuin met veel privacy. De voorzijde van de woning biedt een prachtig vrij uitzicht op de groenstrook. De bewoners van de rijwoningen aan de overzijde hebben veel zon aan de voorkant. Daar zitten de bewoners vaak terwijl ze hun spelende kinderen in de gaten houden. De wijk biedt een mooie combinatie van rust, ruimte en levendigheid.